neoscona
Hem   Ekonomiutbildningar   Verksamhetsutveckling   Referenser   Nyheter    
 

 

 

Ställ frågor om ekonomi

Om du har funderingar kring ekonomi är du välkommen att kontakta mig. Är din fråga av generellt intresse kommer jag att publicera den här, med svar.
    

Varför är det lågkonjunktur nu?

Vad är det egentligen som skapar konjunktursvängningarna? Du och jag. Vi skapar högkonjunkturer och lågkonjunkturer genom att agera på våra förväntningar om framtiden.
    
Hela hösten har pressens löpsedlar trumpetat ut att nu, nu är en lågkonjunktur på väg. Detta har lett till att vi bestämt oss för att vara försiktiga med att investera. Beslutet att skaffa en ny bil eller nytt kylskåp har skjutits på framtiden.
    
Självklart kommer då nya löpsedlar som ropar ut att Volvo har problem med lönsamheten på grund av minskad orderingång och Electrolux stänger ner fabriker och säger upp personal.
    
Och vad säger vi? Kanske att det var tur att vi inte köpte ny bil nu när det är dåliga tider. Det är säkrare att spara pengarna.

 

Kontaktuppgifter. 
 Suecando erbjuder utbildningar i hela Norden..

Kontakta Suecando

 

Avaaz

Avaaz.org är en sammanslutning av miljö- och människorättsaktivister som agerar i frågor som berör hela vår planet. »

 

Vinst men inga kontanter

FRÅGA: Jag undrar vad som är skillnad mellan ett företags likviditet och resultat? Varför kan ett företag få bra resultat vid årets slut men ändå hamna i likviditetskris, även fast företaget bara har kontantförsäljning? »

 

Håll koll på ekonomin

En oumbärlig sajt för dig som vill veta hur det ser ut i samhället för att fundera över hur det sen påverkar dig. »

 

Kursinnehåll

Vill du ge din grupp en större förståelse för verksamhetens villkor? Skapa en kostnadsmedvetenhet? Eller vill du vässa teamet när det gäller att göra bra kalkyler? Varje grupp har sina unika behov och önskemål. Därför anpassar jag ekonomiutbildningen så den ger din grupp och ditt företag största möjliga nytta.  »

 

Global ekononomi

Ekonomi är en global angelägenhet. 
Klimatförändringarna har varit löpsedelsmaterial under hösten 2008. Det som händer på någon enskild plats får effekter över stora delar av planeten. Detta påverkar oss alla. 

Earth Policy Institute visar att det finns lösningar på dessa problem. .
Klimatförändringarna har varit löpsedelsmaterial under hösten 2008. Det som händer på någon enskild plats får effekter över stora delar av planeten. Detta påverkar oss alla.

Earth Policy Institute visar att det finns lösningar på dessa problem.  »

 

 
Producerad av Reaktion
med kraft från
Eyebeep Publicering